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Kato,H.C.A.; Lourenço,L.F.H.; Araújo,E.A.F.; Sousa,C.L.; Joele,M.R.S. Peixoto; Ribeiro,S.C.A.. |
The goal of this study was to evaluate sous vide fish and assess the influence of time and temperature on the pasteurization process through quality parameters. The raw material (tambaqui fillets) and the sous vide underwent physical, physicochemical, and microbiological analyses. A sauce was prepared containing soy sauce, water, horseradish and garlic flakes. The product's pasteurization parameters of time and temperature were defined according to a 22 central composite rotatable design (CCRD), and the dependent variables were water holding capacity (WHC) and instrumental texture aiming at obtaining high WHC values for the product to maintain the desired juiciness. The microbiological analysis required by legislation have indicated that the fish fillets... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Fish; Tambaqui; Texture; Response surface. |
Ano: 2016 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0102-09352016000100224 |
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Ribeiro,E.L.A.; Mizubuti,I.Y.; Silva,L.D.F.; Paiva,F.H.P.; Sousa,C.L.; Castro,F.A.B.. |
Objetivou-se com este trabalho avaliar o efeito da frequência de alimentação sobre o desempenho, o comportamento ingestivo e as características de carcaça de cordeiros em confinamento. Foram utilizados 18 cordeiros mestiços Santa Inês, não-castrados, com peso corporal inicial de 22,79 ± 4,28 kg. Os animais foram confinados durante 56 dias em baias coletivas em aprisco coberto, com piso ripado, distribuídos ao acaso de acordo com a frequência de alimentação: uma, duas e três vezes/dia. A dieta (16,7% de PB e 70,3% de NDT) foi a mesma para todos os grupos. O ganho de peso diário, o consumo de ração, a conversão alimentar, o comportamento ingestivo e as características de carcaça não foram afetados pela frequência de alimentação. Com exceção da largura da... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Arraçoamento; Confinamento; Etologia; Ganho de peso diário; Ovinos. |
Ano: 2011 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982011000400025 |
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